Endura MTR Softshell Bibshort

Πολλές φορές έχουμε έρθει σε δίλημμα πριν από μια προπόνηση στο βουνό για την επιλογή του κατάλληλου κολάν και σίγουρα πολλοί από εμάς έχουμε σκίσει ένα απ' αυτά που χρησιμοποιούμε στις προπονήσεις δρόμου. Η σκωτσέζικη Endura, η οποία τα τελευταία χρόνια έχει παρουσιάσει σημαντική αύξηση στη γκάμα προϊόντων της διατηρώντας ταυτόχρονα την ποιότητά της σε υψηλά επίπεδα, προσφέρει για το 2013 το MTR Softshell Bibshort (€114,99) στο οποίο εφαρμόζει όλη της την τεχνολογία–τεχνογνωσία που έχει αποκτήσει ώστε να προσφέρει ένα σορτς ειδικά φτιαγμένο για αγωνιστικό XC.

Αυτό που μου έκανε εντύπωση στη πρώτη μας επαφή με το κολάν, είναι η ποικιλία υφασμάτων που χρησιμοποιεί η εταιρεία για το κορυφαίο της μοντέλο στη σειρά βουνού, αλλά και η πολύ υψηλή ποιότητα που το χαρακτηρίζει. Το πιο χοντρό ύφασμα που χρησιμοποιεί η Endura στο εξωτερικό μέρος του μηρού έχει σκοπό την αυξημένη αντοχή του MTR σε περάσματα από κλαδιά αλλά και σε σκισίματα από μικροπτώσεις και αποδεικνύεται ιδιαίτερα ανθεκτικό (ναι- δυστυχώς το διαπίστωσα μετά από μία μικροπτώση κατά την διάρκεια της δοκιμής στο βραχώδη Υμηττό). Στο κάτω μέρος έχει χρησιμοποιηθεί μαλακό αδιαβροχοποιημένο ύφασμα ώστε να μην περνά νερό από τη σέλα στο ρούχο.

Endura MTR Softshell Bibshort

Αντίθετα, σε άλλα σημεία λιγότερα εκτεθειμένα όπως η περιοχή γύρω από την κοιλιά, πάνω στον ορθό μηριαίο, αλλά και πίσω από το πόδι, έχει τοποθετηθεί ελαφρύ συνθετικό δίχτυ ή πιο λεπτή Lycra αντίστοιχα, προσφέρωντας επαρκή αερισμό. Επίσης στο τελείωμα του ποδιού η εσωτερική επίστρωση με σιλικόνη αποτρέπει την μετακίνησή του κατά τη διάρκεια της προπόνησης ή του αγώνα. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει η προσθήκη ενός σαγρέ κομματιού υφάσματος στο πίσω μέρος του κολάν στο οποίο εφάπτεται η αντίστοιχη baggy βερμούδα της σειράς MTR ως μια γρήγορη λύση "ευπρεπισμού" πριν, ή μετα τη προπόνηση/αγώνα. Δεν θα μπορούσα να μην αναφερθώ στη μεγάλη άνεση που μου προσέφερε το μαξιλαράκι F800 του MTR Softshell Bibshort: Λόγω του ανατομικού του σχήματος και του ικανοποιητικού πάχους, αποδείχτηκε πολύ άνετο ακόμα και και σε κακοτράχαλα εδάφη με πολλούς κραδασμούς, ενώ παράλληλα κρατούσε τη φόρμα του άριστα. Σε αυτό συνετέλεσε σημαντικά το αδιάβροχο ύφασμα στο εξωτερικό που δεν άφηνε τα νερά να περνούν μέσα, αλλά και η διαπνοή του F800 που απομάκρυνε τον ιδρώτα από το σημείο.

Οι λίγες προπονησεις στις οποίες φόρεσα το Softshell Bibshort και ο αγώνας Marathon Iti Epic μπορεί να μην θεωρούνται μακροπρόθεσμη δοκιμή, ώστε να διαπιστώσω την φθορά του MTR μετά από συνεχή χρήση, όμως η κορυφαία του ποιότητα είναι φανερή τόσο στις ραφές όσο και στο συνολικότερο αποτέλεσμα. Κατά την διάρκεια της δοκιμής δεν μπόρεσα να εντοπίσω κάτι που να με ενόχλησε ή να χρειάζεται βελτίωση. Το Endura MTR Softshell Bibshort είναι ένα κολάν που έλειπε από την ντουλάπα μου, και αποτελεί μια κορυφαία προταση, ικανή για να καλύψει ακόμη και τους πιο απαιτητικούς αναβάτες XC/Marathon.

Βαθμολογία:10/10 σαμπρελάκια


Περισσότερες πληροφορίες: Endura| Αντιπρόσωπος: loukasbikes