Veloflex Corsa 25

Η Veloflex κατασκευάζει χειροποίητα ελαστικά, αποκλειστικά για αγωνιστικά ποδήλατα δρόμου. Ιδρύθηκε το 1981 στο Presezzo της Βόρειας Ιταλίας και διατηρεί εκεί την παραγωγή της προκειμένου να έχει τον απόλυτο έλεγχο της ποιότητας. Η τοποθέτηση της ιταλικής σημαίας δίπλα στην επωνυμία του κατασκευαστή δεν είναι καθόλου τυχαία!

Το μοντέλο Corsa 25 (€39,00) είναι τύπου open tubular και η εταιρία δηλώνει το πλάτος του στα 25mm και το βάρος στα 205gr ±10%. Οι δικές μας μετρήσεις έδειξαν πραγματικό πλάτος στα 23mm (!) και πραγματικό βάρος στα 206gr. Ο χαρακτηρισμός "open tubular" συνοδεύει τα clincher ελαστικά της Veloflex επειδή αυτά κατασκευάζονται με τα ίδια υλικά και τρόπους παραγωγής που χρησιμοποιόνται στα tubulars της εταιρίας. Το πέλμα του Corsa 25 έχει μονής κατεύθυνσης χάραξη και οι ενδεικτικές πιέσεις λειτουργίας του είναι 85-130PSI. Η τοποθέτηση τους έγινε εύκολα σε δύο διαφορετικά σετ τροχών, χωρίς να πονέσουν τα χέρια μας.

Το κέλυφος των 320TPI σε συνδυασμό με το υλικό (ειδικά επεξεργασμένο φυσικό καουτσούκ) και τη χάραξη του πέλματος, δίνουν όχι μόνο εξαιρετική κύλιση, αλλά επίσης πολύ καλό κράτημα σε όλες τις συνθήκες και εποχές -κάτι που είναι ακόμη εμφανέστερο το χειμώνα. Αν και η Veloflex δίνει όριο ζωής για το Corsa 25 ως εμπρόσθιο ελαστικό 6.000Km και ως οπίσθιο 3.000Km, τα ελαστικά της δοκιμής μας άντεξαν λίγο παραπάνω, παρότι χρησιμοποιήθηκαν σχεδόν αποκλειστικά στους κακής ποιότητας δρόμους της Ανατολικής Αττικής.

Veloflex Corsa 25

Η προστασία που παρέχουν τα Veloflex Corsa 25 ενάντια στα σκασίματα είναι αρκετά καλή ώστε τα ελαστικά να χρησιμοποιούνται στην καθημερινή προπόνηση, κάτι που συνάδει και με το καλό τους κράτημα σε όλες τις συνθήκες και εποχές. Τα πλαϊνά των ελαστικών είναι αρκετά ανθεκτικά, παρά τη μαλακή αίσθηση που έχουν.

Μπορεί τα Corsa 25 είναι ένα ολόκληρο μέγεθος μικρότερα από αυτό που δηλώνει η Veloflex (πραγματικό 700x23mm), όμως η ποιότητα και συμπεριφορά τους υπερκαλύπτει [ως ένα βαθμό] το ελάττωμα αυτό. Οι μεγαλόσωμοι αναβάτες μάλλον θα συγχωρέσουν πιο δύσκολα το μικρότερο πραγματικό πλάτος του πέλματος, αλλά όσοι προτιμούν ακόμη 23άρια ελαστικά, δύσκολα θα βρούν καλύτερο ελαστικό από το Veloflex Corsa 25. Aν έπρεπε να το πληρώσουμε, θα το αγοράζαμε; Ναι, δίχως αμφιβολία.

Τι μας αρέσει στα Corsa 25
Τι δεν μας αρέσει στα Corsa 25
  • Επιτάχυνση
  • Κύλιση
  • Πρόσφυση
  • Ποιότητα
  • Τιμή
  • Σημαντικά μικρότερο πλάτος πέλματος από το ονομαστικό
  • Περιορισμένη διάρκεια ζωής ως οπίσθιο ελαστικό, λόγω μαλακής γόμας

Βαθμολογία:8/10 σαμπρελάκια


Περισσότερες πληροφορίες: Veloflex | Αντιπρόσωπος: Grammarios Bikes