Endura FS260-Pro Oversock

Το Endura FS260-Pro Oversock (€16,99) είναι ένα κάλυμμα παπουτσιού για την άνοιξη και το φθινόπωρο. Η διαπνέουσα πλέξη του από nylon νήμα εξασφαλίζει ελαστικότητα για το Oversock και προστατεύει το παπούτσι -συνεπώς και το πόδι- απ' τον αέρα, τη βρωμιά και την όποια λάσπη μπορεί να συναντήσει κανείς στους δρόμους τέτοια εποχή. Στο κάτω μέρος του καλύμματος υπάρχει έτοιμο άνοιγμα για τα σχαράκια των πεταλιών, το οποίο όσοι χρησιμοποιούν πετάλια SPD-SL θα το βρούν κάπως σφικτό, ενώ για τα σχαράκια LOOK είναι μια χαρά. Η ενίσχυση γύρω από το άνοιγμα δε του επιτρέπει ν' ανοίξει περισσότερο. Το FS260-Pro Oversock διατίθεται σε δύο χρωματικούς συνδυασμούς, Λευκό-Κόκκινο-Μαύρο (επάνω) και Μαύρο-Λευκό (κάτω).

Ενώ η ενίσχυση στο άνοιγμα για το σχαράκι είναι επαρκής, η φτέρνα του FS260-Pro Oversock είναι αρκετά ευπαθής, αφού μπορεί να σκιστεί απ' τα πρώτα κιόλας μέτρα περπατήματος. Λόγω της πλέξης, το σκίσιμο δεν θα προχωρήσει άρα το θέμα που τίθεται δεν είναι τόσο λειτουργικό, όσο αισθητικό. Είναι αβέβαιο αν θα ήταν καλύτερο να υπήρχε έτοιμο άνοιγμα για τη φτέρνα προκειμένου να μη σκίζεται το ύφασμα, ή κάποια ενίσχυση της φτέρνας με λάστιχο που θα βελτίωνε παράλληλα την πρόσφυση. Όπως και να έχει, αποτελεί το μοναδικό μειονέκτημα του Oversock που κατά τ' αλλά είναι ιδανικό για την εποχή.

Τι μου αρέσει στο FS260-Pro OversockΤι δεν μου αρέσει στο FS260-Pro Oversock
Λιτή, κάπως retro εμφάνιση Οι φτέρνες δεν έχουν καμία ενίσχυση, με αποτέλεσμα να τις τρυπά το τακούνι του παπουτσιού σχεδόν αμέσως.
Ελαφριά κατασκευή Το άνοιγμα για τα σχαράκια είναι σφικτό για όσους χρησιμοποιούν SPD-SL (τα σχαράκια LOOK είναι στενότερα).
Άριστη εφαρμογή  
Ό,τι πρέπει για άνοιξη/φθινόπωρο & τις πιο ζεστές μέρες του χειμώνα  
Χαμηλή τιμή  

Βαθμολογία:7/10 σαμπρελάκια


Περισσότερες πληροφορίες: Endura

Αντιπρόσωπος: loukasbikes