Νέα ταινία Effetto Mariposa για tubulars
carogna

Η εταιρεία Effetto Mariposa παρουσίασε ένα νέο προϊόν που θα κάνει την τοποθέτηση και ανατοποθέτηση των tubular ελαστικών παιχνιδάκι. Η νέα ταινία διπλής όψης, Carogna, έχει σχεδιαστεί έτσι ώστε να αντέχει σε υψηλές θερμοκρασίες ενώ ταυτόχρονα να αξιοποιεί την μέγιστη απόδοση της κόλλας χωρίς όμως να αφήνει κατάλοιπα κατά την αφαίρεση της. Επίσης, η εταιρεία φρόντισε η ταινία Carogna να είναι κατάλληλη και για cyclocross και MTB tubular ελαστικά, τα οποία έχουν και μεγαλύτερες απαιτήσεις. Η Carogna μπορεί να τοποθετηθεί χωρίς κανένα πρόβλημα σε οποιοδήποτε στεφάνι (αλουμινένιο ή carbon) με οποιοδήποτε tubular ελαστικό, on και off road.

Η μεριά της ταινίας που κολλάει στο στεφάνι έχει επεξεργασμένη ακρυλική κόλλα ώστε όταν η ταινία αφαιρείται από το στεφάνι, η κόλλα να παραμένει πάνω στην ταινία και όχι στο στεφάνι, χωρίς να αφήνει υπολείμματα. Καμία επιφάνεια στεφανιού, είτε από αλουμίνιο είτε από carbon δεν χρειάζεται κάποια προεργασία πριν την τοποθέτηση παρά μόνο καθάρισμα.

Η μεριά της ταινίας που θα κολλήσει πάνω στο ελαστικό έχει ένα παχύ στρώμα μόνιμης κόλλας (1mm) η οποία έχει σχεδιαστεί ειδικά έτσι ώστε ένα μην ξεκολλάει ακόμα και με εφαρμογή κάτω από το νερό. Η κόλλα «ενεργοποιείται» και απλώνεται όταν το ελαστικό θα φουσκώσει πιάνοντας έτσι όλη την επιφάνεια του, ακόμα και στα πλάγια.

Η Carogna, από την στιγμή που η κόλλα της θα «ενεργοποιηθεί» είναι ανθεκτική τόσο σε χαμηλές όσο και σε υψηλές θερμοκρασίες. Συγκεκριμένα αντέχει, από -40°C έως και 93°. Για περιορισμένα χρονικά διαστήματα η Carogna μπορεί να αντέξει και σε θερμοκρασία έως 149°C, θερμοκρασία δηλαδή κατά πολύ μεγαλύτερη από αυτή που αντέχουν οι περισσότερες κόλλες που κυκλοφορούν . Η κόλληση είναι πολύ δυνατή και μετά από περίπου 8 ώρες από την εφαρμογή της ταινίας φτάνει περίπου στο 80% της δύναμης της.

Για τους αναβάτες λοιπόν που απέφευγαν τα tubular λάστιχα λόγω της χρονοβόρας διαδικασίας για την τοποθέτηση τους ή λόγω της ανασφάλειας τους για την σταθερότητα της κόλλας, η Carogna είναι ιδανική για να λύσει τα προβλήματα αυτά, στα κλασσικά στεφάνια ή ακόμα και στα λίγο πιο φαρδιά, αλουμινένια ή carbon. Είναι διαθέσιμη σε 2 μεγέθη, S - 16,5mm φάρδος και Μ - 25mm φάρδος.