Peugeot 5008 με ενσωματωμένο ηλεκτρικό ποδήλατο

Το εντελώς νέο Peugeot 5008 ξανατοποθετεί τους Γάλλους στην κατηγορία των 7θέσιων SUV, υιοθετώντας νέα δυναμική σχεδίαση και νέα διάταξη i-Cockpit στο εσωτερικό. Αναμένεται να λανσαριστεί την άνοιξη του 2017 και θα μπορεί να έχει στο πορτ μπαγκάζ ένα ενσωματωμένο ηλεκτρικό πατίνι ή ποδήλατο.

Το μόνο που μένει ίδιο στο νέο Peugeot 5008 είναι το όνομα. Το ολοκαίνουριο μοντέλο ακολουθεί τη νέα σχεδιαστική τάση της Peugeot, πατά στις γραμμές των 2008 και 3008 και προσφέρει χώρους και θέσεις για έως 7 επιβάτες. Το 5008 μοιράζεται την ίδια πλατφόρμα EMP2 με τα 308 και 3008 και με μήκος 4,64μ. έχει μεταξόνιο 2,84μ. Είναι πιο μακρύ κατά 19 εκ. από το 3008 και προσφέρει μοναδικές καινοτομίες διαμόρφωσης του εσωτερικού, όπως για παράδειγμα τα 3 ανεξάρτητα, πανομοιότυπα, αποσπώμενα καθίσματα της δεύτερης σειράς, που ρυθμίζονται σε μήκος και σε κλίση. Στην τρίτη σειρά υπάρχουν επίσης 2 ανεξάρτητα, αποσπώμενα καθίσματα.

PEUGEOT 5008 SUV GT LineΕντυπωσιακό το νέο i-Cockpit της Peugeot.

Στο εσωτερικό του 5008 συναντούμε την τελευταία εξέλιξη του i-Cockpit, με μικρών διαστάσεων τιμόνι και μια μεγάλη οθόνη αφής 8 ιντσών. Ξεχωρίζει ακόμη ο πλήρως ψηφιακός high definition πίνακας οργάνων 12,3 ιντσών και οι διακόπτες αεροπορικού τύπου.

Κάτω από το μακρύ καπό βρίσκονται οι τελευταίας γενιάς κινητήρες Euro 6.1, με εκπομπές CO2 από 115 g/km στην γκάμα βενζίνης και από 105 g/km στα diesel. Ανάμεσα στα στοιχεία εξοπλισμού που ξεχωρίζουν ανήκει και το αναβαθμισμένο Grip Control με λειτουργία υποβοήθησης σε κατηφόρα, αυτόματο φρενάρισμα έκτακτης ανάγκης, προειδοποίηση κινδύνου σύγκρουσης, προειδοποίηση ακούσιας παρέκκλισης από την λωρίδα, προειδοποίηση έλλειψης προσοχής του οδηγού, αυτόματη εναλλαγή μεγάλης σκάλας, αναγνώριση πινακίδων ορίων ταχύτητας κ.α.

PEUGEOT 5008 SUV GTΤο 5008 θα είναι δικίνητο και θα χρησιμοποιεί το Grip Control για υποβοήθηση σε δύσκολα εδάφη.

PEUGEOT 5008 SUV GT LineΣύγχρονη σχεδίαση που θυμίζει concept car στο πίσω μέρος...

Αυτό που ξεφοντάρει όμως από τη λίστα του προαιρετικού εξοπλισμού είναι η δυνατότητα ενσωμάτωσης στο χώρο αποσκευών του e-Kick, ένα αναδιπλούμενο πατίνι ηλεκτρικής υποβοήθησης ή του e-Bike eF01, ένα αναδιπλούμενο ηλεκτρικό ποδήλατο, τα οποία θα αναλάβουν να μας πάνε π.χ. από το χώρο στάθμευσης στον τελικό μας προορισμό (ο οποίος στην Ελλάδα μπορεί να είναι ακόμη και μερικές 100άδες μέτρα).

PEUGEOT e-Bike eF01Ένα ηλεκτρικό ποδήλατο θα μπορεί να ενσωματώνεται προαιρετικά στο χώρο φόρτωσης.

The video cannot be displayed because you have to accept the cookies first.