Μαρία Μιχαλογιαννάκη (Trek Session 88)

Η Μαρία Μιχαλογιαννάκη είναι μια αθλήτρια που δε χρειάζεται συστάσεις: Βρίσκεται σταθερά ανάμεσα στους καλύτερους Έλληνες αθλητές Downhill ανεξαρτήτως φύλου -με άλλα λόγια, οι χρόνοι που γράφει στους αγώνες είναι ταχύτεροι από των περισσότερων ανδρών! Η επαγγελματική ομάδα της Χανιώτισσας Πρωταθλήτριας Unior Tools Team χρησιμοποιεί ποδήλατα Trek, και όταν τη ρωτήσαμε, η Μαρία γεμάτη ενθουσιασμό μας μίλησε για τα δύο αγωνιστικά της Session 88:

Trek Session 88 2011(αγώνες στο εξωτερικό)

Το Trek Session 88 του 2011 πάνω στο οποίο η Μαρία σήκωσε τα ελληνικά χρώματα σε βάθρα του εξωτερικού είναι μεγέθους Small για να εξυπηρετεί το 1,67m ύψος της, με πίσω ανάρτηση ελατηρίου Fox DHX RC4 και πιρούνι Rock Shox Boxxer World Cup που της προσφέρουν 203mm και 200mm διαδρομής αντίστοιχα. Το τιμόνι και ο λαιμός του τιμονιού είναι της Sunline, εταιρία που βρίσκεται ανάμεσα στους χορηγούς της "Lady M" (Το παρατσούκλι της Μαρίας). Τα φρένα που εμπιστεύεται η Χανιώτισσα αθλήτρια είναι τα Avid Elixir όπου παρά τα "πουπουλένια" 54 κιλά της, η δισκόπλακα των 203mm κρίνεται απαραίτητη για την επβράδυνση της όταν κατεβαίνει το βουνό "όλα μέσα". Η σέλα είναι της SDG.

Η μετάδοση του ποδηλάτου απαρτίζεται από ένα δισκοβραχίονα Shimano Saint με οδηγό αλυσίδας MRP και πίσω εκτροχιαστή SRAM X.0. Οι τροχοί βασίζονται στα στεφάνια Big Earl της Bontrager και κυλούν πάνω σε ελαστικά Maxxis Minion 2.5" εμπρός και πίσω. Δε τη ρωτήσαμε σχετικά με το βάρος του μικρού "θηρίου" της, φοβούμενοι μήπως μας κοιτάξει περίεργα.

Trek Session 88 2010 (αγώνες στην Ελλάδα)

Μαρία Μιχαλογιαννάκη (Trek Session 88)

Για να είναι πάντα το κύριο αγωνιστικό της ποδήλατο ετοιμοπόλεμο, η Lady M στους ελληνικούς αγώνες τρέχει με ένα Trek Session 88 μοντέλο 2010 επίσης μεγέθους Small. Ο χορηγός της, Sunline, έχει εξοπλίσει και το 2ο ποδήλατο της Μαρίας με τιμόνι και λαιμό τιμονιού. Εδώ αντί για τα υδραυλικά δισκόφρενα της Avid βρίσκουμε αυτά της Formula, ενώ ο δισκοβραχίονας είναι από την Truvativ με οδηγό αλυσίδας και πάλι MRP, με πίσω εκτροχιαστή SRAM X.0. Η σέλα σε αυτό το ποδήλατο είναι Nukeproof, όμως οι αναρτήσεις είναι ολόιδιες με  αυτές στο άλλο της ποδήλατο (Fox DHX RC4 πίσω & Rock Shox Boxxer World Cup εμπρός).

Στους τροχούς αυτού του ποδηλάτου βρίσκουμε τα στεφάνια της Mavic, EX 721 και τα ελαστικά της Maxxis -Minion 2.5" εμπρός και Hi-Roller 2.35" πίσω.

Η Μαρία ευχαριστεί θερμά τους χορηγούς του εξοπλισμού της για την αγωνιστική χρονιά 2011, Cyclist.gr (Trek) και Motomax (Sunline). Μπορείτε να μάθετε περισσότερα για τη Μαρία Μιχαλογιαννάκη με μια επίσκεψη στο site της www.mariaonbike.gr.