Ανέστης Κουρμπέτης (BMC TE01)

Χθες Κυριακή 23/3 ο φίλος και συνεργάτης του iCycling.gr Ανέστης Κουρμπέτης τερμάτισε στην τρίτη θέση του Πανελληνίου Πρωταθλήματος MTB Marathon 2014. Με αφορμή την επίδοση του, σας παρουσιάζουμε το φετινό ποδήλατο του, BMC Team Elite TE01.

Ανέστης Κουρμπέτης & BMC TE01

Το 29άρι ανθρακονημάτινο πλαίσιο Team Elite TE01 είναι το κορυφαίο hardtail της BMC. Έχει σχεδιαστεί ως καθαρόαιμο αγωνιστικό ποδήλατο, με σκοπό να προσφέρει απόλυτη μεταφορά δύναμης στον τροχό και γεωμετρία που εμπνέει σιγουριά σε τεχνικά κομμάτια. Το πιρούνι ανάρτησης που έχει επιλέξει ο Ανέστης είναι το Rockshox SID XX World Cup με 100mm διαδρομής το οποίο τρέχει με ~86psi. Οι τροχοί είναι οι αλουμινένιοι 29άρηδες της Reynolds με 28 ακτίνες, και 15mm άξονα εμπρός / 10mm άξονα πίσω.

BMC Team Elite TE01

Η μετάδοση του ποδηλάτου είναι η SRAM XX1 με δισκοβραχίονα Rotor Rex 1.1 και οβάλ δίσκο QX1 34 δοντιών εμπρός. Τα πετάλια επιλογής είναι τα Look S-Track Race, ενώ όταν ο Ανέστης χρειαστεί να πατήσει φρένο, τα υδραυλικά δισκόφρενα Formula R1 με δισκόπλακες 180mm/160mm του δίνουν τον έλεγχο που χρειάζεται.

BMC Team Elite TE01

"Το χαρακτηριστικό του TE01 που μου έχει κάνει την περισσότερη εντύπωση είναι η ακαμψία του, και κατά συνέπεια, η απόλυτη συμπεριφορά του. Σε συνδυασμό με το χαμηλό του βάρους (σ.σ. 9.1Kg ολοκληρωμένο ποδήλατο), έχω ακριβώς ότι χρειάζομαι για τους αγώνες μου. Πραγματικά, μου είναι δύσκολο να φανταστώ κάτι καλύτερο!" περιγράφει με ενθουσιασμό ο χάλκινος πρωταθλητής MTB Marathon.

Στο κόκπιτ του TE01 συναντάμε το περιστροφικό χειριστήριο ταχυτήτων SRAM XX1, τις υδραυλικές μανέτες Formula R1, το υδραυλικό lockout του πιρουνιού και τις χειρολαβές ESI Grips Chunky σε κόκκινο χρώμα.

BMC Team Elite TE01

Τα ελαστικά με τα οποία αγωνίζεται ο Ανέστης Κουρμπέτης είναι τα WTB Nine Line 29"x2.0 TCS τα οποία έχει τοποθετήσει ως tubeless και τρέχει με πιέσεις 19-20psi εμπρός και 25psi πίσω. Μερικά ml από το σφραγιστικό υγρό Caffelatex της Effetto Mariposa εξασφαλίζουν ότι τα Nine Line του δε θα χάσουν πίεση αν πατήσει κάποιο αγκάθι. Επίσης από τη γκάμα της WTB, ο Ανέστης έχει επιλέξει τη σέλα Silverado με carbon ράγες.

BMC Team Elite TE01

Συγχαρητήρια για την επίδοση σου Ανέστη, σου ευχόμαστε ολόψυχα ακόμη μεγαλύτερες επιτυχίες!