Μάρκος Κουφοπαντελής (Specialized S-Works Stumpjumper)

Ο Μάρκος Κουφοπαντελής, για όσους παρακολουθούν τους αγώνες ορεινής ποδηλασίας στην Ελλάδα, δε χρειάζεται συστάσεις. Ο φετινός Πρωταθλητής Ελλάδας XCO στην κατηγορία Εφήβων απαντάται σε κάθε βάθρο αγώνα ΜΤΒ που συμμετέχει. Το ποδήλατο με το οποίο αγωνίστηκε το 2014, είναι ένα S-Works Stumpjumper της Specialized -το ματ γκρι/μαύρο φινίρισμα του ποδηλάτου είναι "χαμηλών τόνων", όπως και ο αναβάτης του. Μιλώντας με τα καλύτερα λόγια για τη γεωμετρία και τη συμπεριφορά του πλαισίου, ο Μάρκος μας εξήγησε πιο αναλυτικά το στήσιμο του 29ριού του.

Μάρκος Κουφοπαντελής (Specialized S-Works Stumpjumper)

"Έχω ύψος 1.68m και έχω επιλέξει μέγεθος πλαισίου Medium, με λαιμό τιμονιού 100mm / -28°. Στο πιρούνι ανάρτησης RockShox/Brain συνήθως βάζω 100-110psi αέρα, ενώ στα ελαστικά μου 27-29psi ανάλογα με το τερέν". Οι επιλογές εξαρτημάτων στο Stumpy του Μάρκου δείχνουν πως ο νεαρός Πρωταθλητής δεν έχει καμία διάθεση να ρισκάρει με τον εξοπλισμό του: σίγουρες, δοκιμασμένες λύσεις όπως τα "αλεξίσφαιρα" δισκόφρενα XT της Shimano συνδυάζονται με την μινιμαλιστική 11πλή σειρά SRAM XX1. Σε κάθε ελαστικό του, υπάρχουν πάντα μέσα 100ml σφραγιστικού υγρού Caffélatex της Effetto Mariposa. Επίσης, το ποδήλατο του Μάρκου είναι μόνιμα εξοπλισμένο με το κιτ επισκευών SWAT της Specialized, το οποίο ενσωματώνει πολυεργαλείο, εργαλείο αλυσίδας, λεβιέ ελαστικών, σαμπρέλα και φιάλη CO2.

Μάρκος Κουφοπαντελής (Specialized S-Works Stumpjumper)

Η μετάδοση του σκουρόχρωμου Stumpy συμπληρώνεται με έναν οβάλ δίσκο Rotor QX1 32 δοντιών και πετάλια Look S-Track. Ο δίσκος των 32 δοντιών σε συνδυασμό με την κασέτα γραναζιών της XX1 δίνει στον Μάρκο χαμηλή σχέση 32x42 (0.76) και μακριά σχέση 32x10 (3.20).

Μάρκος Κουφοπαντελής (Specialized S-Works Stumpjumper)

Οι τροχοί Roval με στεφάνια αλουμινίου και το πιρούνι Brain είναι εργοστασιακές επιλογές στο S-Works. Τηρούν τη φιλοσοφία "χαμηλό βάρος χωρίς ακρότητες", και καλύπτουν επαρκέστατα τις προπονητικές και αγωνιστικές ανάγκες του Μάρκου. Τα ελαστικά Specialized Fast Trak στην έκδοση Control είναι βαρύτερα και πιο ανθεκτικά απ' ό,τι στην έκδοση S-Works.

Μάρκος Κουφοπαντελής (Specialized S-Works Stumpjumper)

Το "κόκπιτ" του Stumpy πατάει πάνω σε ένα carbon τιμόνι topfun και εκτός του περιστροφικού χειριστηρίου SRAM XX1 και των μανετών Shimano XT υπάρχουν χερούλια ESI Grips Chunky και ένα Garmin Edge 510 πάνω σε πλαστική βάση out-front. "Τα ESI Grips είναι τα καλύτερα χερούλια που έχω δοκιμάσει, με έχουν βολέψει πολύ" εξηγεί ο νεαρός Πρωταθλητής.

Μάρκος Κουφοπαντελής (Specialized S-Works Stumpjumper)

Γρήγορο, λιτό, "χαμηλών τόνων", ελαφρύ αλλά χωρίς να ρισκάρει σε über-exotic εξαρτήματα, το S-Works Stumpjumper του Μάρκου Κουφοπαντελή, φαίνεται πως ταιριάζει απόλυτα στον αναβάτη του. Καλές νίκες σου ευχόμαστε Μάρκο!