Adaptrac: Ελέγξτε την πίεση των ελαστικών σας ενώ ποδηλατείτε!

Το σύστημα ADAPTRAC είναι μια νέα τεχνολογία πλήρωσης ("φουσκώματος" στα Ελληνικά) ελαστικών που επιτρέπει στον ποδηλάτη να ρυθμίζει την πίεση τους ανάλογα με τις απαιτήσεις πρόσφυσης της διαδρομής του, χωρίς να κατεβαίνει από το ποδήλατο. Το σύστημα αποτελείται από πατενταρισμένης σχεδίασης κέντρα τροχών -ή ολοκληρωμένους τροχούς- χειριστήρια, και ένα ρεζερβουάρ CO² των 800psi. Έτσι, επιτυγχάνεται ο έλεγχος πίεσης του κάθε ελαστικού ξεχωριστά.

Χρειάζεστε περισσότερο κράτημα στο μονοπάτι; Από τα χειριστήρια ρίξτε την πίεση στα 25psi. Με άλλο ένα πάτημα φτάνετε και πάλι τα 50psi και είστε έτοιμοι για τον στρωτό δασικό που θα σας πάει στην κορυφή του βουνού! Οι ενδείξεις πίεσης δίπλα στα χειριστήρια εξασφαλίζουν ότι θα γνωρίζετε διαρκώς την πίεση που έχουν τα ελαστικά σας.

Το σύστημα της ADAPTRAC είναι πλήρως επισκευάσιμο, και ενώ δε μπορούμε να το φανταστούμε πάνω σε ποδήλατα αγωνιζομένων, είναι αρκετά "cool" ως σύλληψη. Αυτό που μας προκαλεί ναυτία όμως, είναι η εικόνα ενός FS ποδηλάτου με χειριστήρια στο τιμόνι για τις ταχύτητες, το κλείδωμα των αναρτήσεων, τον έλεγχο του ρυθμιζόμενου λαιμού σέλας (dropper post), και τον έλεγχο πίεσης των ελαστικών. Περισσότερα καλώδια και σωλήνες από αυθαίρετο εξοχικό, και δυσκολότερος χειρισμός από μπουλντόζα...