Η Endura χορηγός της Movistar

Εκτός της επαγγελματικής ομάδας NetApp-Endura, τώρα και η Movistar ντύνεται από την Endura. Η συμφωνία τους ξεκινά από το 2014 με διάρκεια τριών ετών και αναμενόμενη συνέχιση της αργότερα. Η συμφωνία περιλαμβάνει τη συνεργασία των δύο μερών πάνω στην εξέλιξη του ποδηλατικού ρουχισμού που θα χρησιμοποιεί η ποδηλατική ομάδα, ο οποίος θα κατασκευάζεται στη μονάδα παραγωγής της Endura στο Livingston της Σκωτίας.

Η ποδηλατική εμφάνιση Movistar που θα διατίθεται στα καταστήματα από τα τέλη του μήνα, θα είναι απολύτως ίδια με αυτή που φορά η επαγγελματική ομάδα ποδηλασίας, και όχι φθηνότερος ρουχισμός με χρώματα της ομάδας, όπως συχνά συμβαίνει. Το πακέτο, εκτός από μπλούζες/σορτς θα περιλαμβάνει ποδηλατικό κασκέτο, multitube, καλύμματα χεριών/ποδιών, γάντια και κάλτσες.

Η Endura χορηγός της Movistar

Η κοντομάνικη μπλούζα κατασκευασμένη από ιταλικό ύφασμα τεχνολογίας coldback βοηθά την ταχεία αποβολή θερμότητας από το σώμα του αναβάτη και προστατεύει από τον ήλιο. Η τεχνολογία αυτή προσφέρει περίπου 4°C χαμηλότερη θερμοκρασία επιφάνειας κάτω από δυνατό ήλιο, συγκριτικά με ένα απλό ύφασμα -αισθητή διαφορά κατά τη διάρκεια μιας ανάβασης. Αεροδυναμική εφαρμογή με σιλικόνη στα μανίκια, "αόρατο" πλήρους μήκους φερμουάρ και 3 πίσω τσέπες ολοκληρώνουν τη κοντομάνικη μπλούζα της Movistar.

Η μακρυμάνικη μπλούζα κατασκευάζεται από ελαστικό, θερμομονωτικό grid fleece ισπανικής προέλευσης και προσφέρει ζεστασιά και γρήγορη αποβολή της υγρασίας.

Η βερμούδα bib της Movistar χρησιμοποιεί το ιταλικό μαξιλαράκι της σειράς 800 από την Endura που ενσωματώνει αερισμό και αντιβακτηριδιακές ιδιότητες, ενώ το επίσης ιταλικό ύφασμα Power Lycra προσφέρει μυική υποστήριξη και τεχνολογία coldback με σιλικόνη στα παντζάκια. Το bib της ομάδας επίσης δύο "κρυφές" τσέπες τοποθετημένες έτσι ώστε να μην ενοχλούν την πλάτη, τις οποίες οι αθλητές της Movistar αξιοποιούν ως θήκη του συστήματος ενδοσυνεννόησης, αλλά εσείς θα μπορείτε να βάζετε εκεί το smartphone σας.

Τα καλύμματα χεριών και ποδιών της εμφάνισης φτιάχνονται από ύφασμα Thermolite για ζεστασιά και ταχεία αποβολή της υγρασίας, ενώ έχουν τις ελάχιστες δυνατές ραφές για περισσότερη άνεση. Εσωτερική επένδυση σιλικόνης στα άκρα εξασφαλίζει ότι τα καλύμματα δε θα πέφτουν. Το Multitube μπορεί να φορεθεί ως μπαντάνα, μάσκα, μαντήλι ή περικάρπιο για τον ιδρώτα. Οι κάλτσες αποτελούνται από μαλακό διαπνέον Meryl Skinlife και διαθέτουν δικτυωτό άνω τμήμα για αερισμό, πλακέ ραφές για άνεση και ελαστικό μέσο τμήμα για καλύτερη υποστήριξη του πέλματος. Η ειδική αντιμικροβιακή κατεργασία εμποδίζει την ανάπτυξη οσμών.