Γάντια Endura MTR

Τα γάντια πλήρους κάλυψης δακτύλων MTR (€39,99) από την Endura ακολουθούν πιστά το μαύρο-πορτοκαλί χρωματικό μοτίβο που έχει επιλέξει η σκωτσέζικη εταιρία για την τελευταία της σειρά, που απευθύνεται σε αθλητές της ορεινής ποδηλασίας αλλά και όσους γράφουν πολλά βουνίσια χιλιόμετρα. Όπως και το MTR Softshell Bibshort, έτσι τα γάντια συνδυάζουν μια ελαφριά αλλά ανθεκτική κατασκευή χρησιμοποιόντας δικτυωτό ύφασμα στη ράχη τους, και μια ενισχυμένη παλάμη που αποτελείται από πολλαπλά πάνελ συνθετικού δέρματος με kevlar στη "φτέρνα" του χεριού. Η γέμιση (padding) της παλάμης είναι ελάχιστη ώστε να επιτυγχάνεται πιο άμεση αίσθηση στο τιμόνι, και οι πορτοκαλί σιλικονένιες λεπτομέρειες βελτιώνουν την πρόσφυση του γαντιού στη χειρολαβή και τη λαβή της μανέτας.

Γύρω από τον καρπό υπάρχει ένα ανθεκτικό λάστιχο αντί του συνηθισμένου velcro, το οποίο ενώ απαιτεί μερικά δευτερόλεπτα παραπάνω για να μπει ή να βγει το γάντι, εξασφαλίζει μια στιβαρότερη αίσθηση "αγκαλιάζοντας" καλύτερα το χέρι. Οι αντίχειρες είναι σημαντικά πιο ενισχυμένοι από τα υπόλοιπα τέσσερα δάκτυλα, και στην άνω τους μεριά είναι επενδεδυμένοι με βουρτσισμένο, απαλό συνθετικό δέρμα. Το πάντα απαραίτητο πετσετάκι βρίσκεται στην άνω πλευρά των δεικτών, ώστε να μη χρειάζεται να περιστραφεί ο καρπός του αναβάτη προκειμένου να σκουπίσει τη μύτη του, με αποτέλεσμα το χέρι να επιστρέφει γρηγορότερα στο τιμόνι. Διακριτική λεπτομέρεια αποτελεί το ανακλαστικό λογότυπο στην εξωτερική πλευρά του γαντιού, όπως και η λεπτή ανακλαστική επιφάνεια στην έξω πλευρά του μικρού δακτύλου.

Γάντια Endura MTR

Πάντα εκτιμώ ένα καλοφτιαγμένο προϊόν, αλλά το μεγάλο προτέρημα του MTR Glove είναι η αίσθηση που προσφέρει: Θυμίζει περισσότερο κάποιο καλό γάντι trail, χωρίς όμως τον όγκο (και την προστασία, δυστυχώς). Τα πολλαπλά πάνελ εργονομικής κοπής που αποτελούν την παλάμη του γαντιού είναι αρκετά άνετα για πλήρη ελευθερία κινήσεων των δακτύλων, αλλά συνάμα αρκετά σφικτά ώστε να συγκρατούν τις αρθρώσεις των δακτύλων και της παλάμης για να μην πονά το χέρι μετά από πολλές ώρες ποδηλασίας στο χώμα.

Η δικτυωτή ράχη και η lycra ανάμεσα στα δάκτυλα φροντίζουν για την επαρκέστατη διαπνοή των γαντιών MTR, με μόνο μειονέκτημα την έλλειψη προστασίας από κλαδιά. Αν και περίμενα το δικτυωτό ύφασμα να είναι ευπαθέστερο, μέσα σε έξι ολόκληρους μήνες το μόνο που κατάφερα ήταν να βγάλω δυο πόντους από την εξωτερική πλευρά του δεξιού γαντιού, λόγω τριβής σε κορμό δέντρου.

Τα γάντια MTR της Endura αποτελούν αγαπημένη μου επιλογή, και δείχνουν ότι θα μείνουν μαζί μου για αρκετό καιρό ακόμη -οι φωτογραφίες που βλέπετε τραβήχτηκαν μετά από 5+ μήνες χρήσης και δεκάδες πλυσίματα, όπου φαίνεται ότι τα γάντια δεν έχουν "γεράσει" σχεδόν καθόλου, ενώ ούτε η παλάμη έχει αρχίσει να σακουλιάζει.

Βαθμολογία:9/10 σαμπρελάκια


Περισσότερες πληροφορίες: Endura | Αντιπρόσωπος: loukasbikes